Karate Okulu

Uzakdoğu’nun gizemini keşfetmenin, o gizemin içindeki hem sağlıklı yaşam sırlarını hem de insanın özüne kadar inen doğal yapısını ve beynin vücuda karşı üstünlüğünü sağlamanın yollarından biri de Karate öğrenmektir. Karate-do’da esas olan,galibiyet yada mağlubiyetin tespiti değildir. Kişinin fiziki ve ruhi bir engeli aşabilecek şekilde, kabiliyetlerini, antrenmanla geliştiren bir mücadele sanatıdır. Dünyada en fazla ilgi gören spor dalları arasında 7.nci sırada yer almaktadır ve gelecek olimpiyatlara katılmaya adaydır.
Karate, yaklaşık 700 yıllık geçmişi olan, Okinawa içerikli bir savunma sanatıdır. 1900’lü yılların başında Gichin FUNAKOSHI tarafından Japonya’ya getirilmiş ve dünyaya tanıtılmaya başlanmıştır. Kelime anlamı “boş el”dir.
Karate-do,”boş el yolu”demektir. Japon savunma sanatlarındaki yol(do) eki,genel olarak o sanatla olan ilişkiyi,sanatın gelişimini, oluşan bedenselve zihinsel gelişmeyi ve bu gelişmenin sürekli olarak devam edeceğini vurgulamaktadır. Bu branşta nefis kontroluna çok önem verilir. Karateci antrenmanda ve yarışmada sinirine tam hakimdir. Kuvvet gösterilerine asla izin verilmez.
Aynı zamanda vücudu eğitir. Karateci tüm uzuvları ve vücuduna hakim olmayı öğrenir. Eğilme, atlama, ani hareket yapma ya da durma,denge sağlama gibi teknikler tamamıyla Karatecinin iradesi kontrolündedir. Vücutta bulunan uzun kasların tümünü çalıştırdığından, hem boy uzaması, hem de diğer sporlara alt yapı hazırlayabilecek bir esneklik, dayanıklılık ve birim kuvvet kazanılmasını sağlar. Ayrıca unutulmamalıdır ki;
Karate ciddi bir sağlık kazanma ve bağışıklık sisteminin tetiklenmesi yoludur.
Uzakdoğu sporlarında antrenman salonu (dojo), zihni terbiyenin yapıldığı yerdir. Dojo çalışmalarının başında ve sonunda, antrenör ve milli bayrak toplu olarak selamlanmaktadır.
Diğer batı sporlarından farklı bir antrenman ve disiplin anlayışı olduğundan, bu kursa katılacak öğrencilerin diğer arkadaşlarını da mutlaka olumlu etkileyeceklerinden, genel bir karşılıklı saygı ve sevgi ortamı oluşturmaya katkıda bulunacağını düşünmekteyiz.